Fabriek Procter & Gamble draait volledig op biomassa

Fabriek Procter & Gamble draait volledig op biomassa

13-02-2015 13:00 | Door: Willemien Groot

Procter and Gamble bouwt in de Verenigde Staten een biomassacentrale met een vermogen van 50 megawatt. De centrale levert alle stoom voor de papierfabriek in Georgia.

De faciliteit van P&G in de stad Albany, in de Amerikaanse staat Georgia, produceert vooral toiletpapier. De fabriek is een van de grootste productielocaties van P&G in de VS.

He elektriciteitsbedrijf Constellation bouwt de biomassacentrale en is verantwoordelijk voor het beheer en de operationele kosten. De centrale levert 100 procent van de stoom die de fabriek nodig heeft. Daarnaast levert de centrale stroom aan de elektriciteitsmaatschappij Georgia Power.

 

Energiedoelstelling

 

De fabriek in Albany heeft al 30 jaar een eigen, veel kleinere biogasinstallatie op het terrein staan. De centrale verwerkt houtafval dat anders op de composthoop zou zijn beland. De installatie levert tot 30 procent van de stoombehoefte. De nieuwe centrale is volgens P&G niet alleen groter, maar ook veel efficiënter.

De producent van consumentenartikelen heeft duidelijke energiedoelstellingen opgenomen in zijn duurzaamheidsrapport. In 2020 moet 30 procent van de totale energiemix van P&G afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen.

De bouw van het complex levert de komende twee jaar ongeveer 500 nieuwe arbeidsplaatsen op. De biomassacentrale komt midden 2017 online.

Bron: Procter&Gamble, Atlanta Business Chronicle | Foto: Mike Mozart, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie