Brandstofcel lucratiever dan Chelsea?

Brandstofcel lucratiever dan Chelsea?

17-02-2015 08:15 | Door: Thijs ten Brinck

De Russische eigenaar van voetbalclub Chelsea investeert in het Britse bedrijf AFC Energy. Het bedrijf wil de komende vijf jaar tot 100 megawatt aan brandstofcellen installeren.

De oliemiljardair is voor ruim 15 procent aandeelhouder in AFC Energy. Het bedrijf hoopt in de komende jaren voor £ 20 mln installaties te verkopen, onder andere aan partijen in de chemie, staalindustrie en uiteindelijk ook aan woningen.

“AFC onderzoekt en ontwikkelt sinds 2006 brandstofceltechnologie,” zegt Adam Bond, CEO van AFC Energy bij Bloomberg. “Nu is het product marktrijp en is het tijd om waarde te genereren voor onze aandeelhouders."

AFC Energy is naar eigen zeggen met ruim tien bedrijven in gesprek over verschillende samenwerkingsmogelijkheden om de markt voor de technologie te ontwikkelen. Volgens het bedrijf betreft het ‘household names’. De alkaline brandstofcellen van het bedrijf maken schone elektriciteit uit waterstof en lucht.

 

Abramovich

 

De Russische oligarch Abramovich verdient zijn miljarden met de winning van aardolie. Met zijn investeringsmaatschappij Ervington Investments investeert hij echter ook in cleantech.

Bron: Bloomberg,  AFC | Foto: Brian Minkoff-London Pixels, via WikiMedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie