Weer valt een Duitse producent zonnepanelen om

Weer valt een Duitse producent zonnepanelen om

21-08-2012 15:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De crisis in de Duitse industrie voor zonne-energie heeft opnieuw een slachtoffer geëist. Het in surseance verkerende bedrijf Sovello uit Saksen-Anhalt stopt eind deze maand met de productie van zonnepanelen.

De circa 500 resterende werknemers van Sovello komen daardoor definitief op straat te staan.

Sovello vroeg in mei uitstel van betaling aan en probeerde sindsdien tevergeefs een investeerder te vinden. Eerder deze maand kregen al 500 medewerkers hun ontslag. Volgens de bewindvoerder van Sovello is het echter niet mogelijk om door te gaan zonder verdere verliezen te lijden en wordt de productie daarom stilgelegd. De vakbonden willen dat het bedrijf een doorstart maakt met steun van de overheid.

Dumpprijzen

De solarindustrie in Duitsland verkeert in een ernstige crisis onder meer door goedkope concurrentie uit Azië. Een delegatie van Europese producenten van zonnepanelen heeft in juli een klacht ingediend bij de Europese Commissie om te klagen over de dumpprijzen van panelen uit China.

Ook het verlagen van subsidies op zonne-energie speelt een rol in de moeilijkheden van Sovello. In april vroeg de grootste Duitse producent van zonnecellen Q-Cells uitstel van betaling aan. Ook dat bedrijf wil een doorstart maken.

Bron: ANP Foto:  Wichita Renewable Energy Group

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie