General Motors stapt snel over op windstroom

General Motors stapt snel over op windstroom

18-02-2015 13:49 | Door: Erik Verheggen

General Motors stapt over op windenergie voor zijn fabrieken. De autofabrikant bouwt een windpark voor zijn fabrieken in Mexico.

Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. General Motors heeft een contract gesloten met Enel Green Power voor een windpark met een geïnstalleerd vermogen van 34 megawatt. De zeventien windturbines moeten de 104 hectare grote productielocatie in de Mexicaanse plaats Toluca van energie gaan voorzien.

Met het windpark verplettert GM ineens de duurzame doelstelling van 125 megawatt aan hernieuwbare energie in 2020. De autofabrikant vergroot het totale geïnstalleerde vermogen van 104 megawatt naar 138 megawatt,

CO2

Volgens GM bespaart het bedrijf door het windpark 40.000 ton CO2 per jaar. Zo'n 75 procent van de stroomproductie zou genoeg zijn voor de fabriek in Toluca. Met de resterende 25 procent kan GM ook overige locaties in Mexico voor een groot deel van stroom voorzien.

De bouw van het windpark begint nog in de eerste helft van dit jaar. General Motors is niet de enige corporate reus die bezig is zijn stroomvoorziening te verduurzamen. Google en Apple kondigden ook aan dat ze hun hoofdkantoren en datacentra van hernieuwbare energie voorzien.

Bron: General Motors, Wired | foto: General Motors

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie