WeShareSolar haalt € 500.000 op voor deelzonnepanelen

WeShareSolar haalt € 500.000 op voor deelzonnepanelen

18-02-2015 13:00 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse start-up Zonnepanelendelen heeft voor zijn eigen groei geld nodig. Stichting Doen, een informele investeerder en de nieuwe partij iFund brengen samen een half miljoen in.

WeShareSolar, of ZonnepanelenDelen, is bekend van de crowdfunding-actie voor zonnepanelen op de Euroborg, het voetbalstadion van FC Groningen. Ook op de Amsterdam Arena en andere lege daken kunnen mensen via obligaties investeren in zonnepanelen.

De start-up gebruikt de financiering voor uitbreiding van de IT-activiteiten. Doel is deelnemers aan projecten beter te bedienen met informatie. “Dat vraagt ook om een robuuster platform”, aldus oprichter Sven Pluut op de website Sprout.

Stichting Doen, een niet met name genoemde investeerder en iFund brachten het geld bij elkaar. iFund is afgelopen december gestart als nieuwe investeerder in duurzaamheidsprojecten.

Rockstart

WeShareSolar is een van de start-ups uit de eerste lichting van Rockstart’s Smart Energy Accelerator Program. Ruim duizend crowdfunders brachten via het platform samen al bijna € 1 mln bij elkaar voor zonne-energie op andermans dak.

 Bron: FD, Sprout | Foto: minoru karamatsu, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie