Koning opent BioWarmteCentrale in Purmerend

Biowarmte centrale

24-02-2015 11:07 | Door: Erik Verheggen

50.000 ton CO2-besparing door stoken op afvalhout. Koning Willem-Alexander wil het wel eens met eigen ogen komen bekijken.

Op vrijdag 13 maart vindt de officiële opening plaats van BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend. Zijne Majesteit de Koning komt de openingshandeling verrichten.

Stadsverwarming Purmerend (SVP) produceert haar warmte met behulp van de BioWarmteCentrale van 44 MWh en twee hulpwarmtecentrales. Door het gebruik van 100.000 ton houtsnippers spaart SVP op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit.

Hernieuwbaar

De BioWarmteCentrale wordt gestookt op houtsnippers die beschikbaar komen uit het terreinbeheer van Staatsbosbeheer. De houtsnippers zijn een bijproduct uit het reguliere beheer van bos, natuur en landschap. Het afvalhout is een duurzame, hernieuwbare grondstof en volgens Stadsverwarming Purmerend CO2-neutraal.

Met de centrale voorziet Stadsverwarming Purmerend haar 25.000 klanten voor 80 procent van groene warmte. Het is daarmee naar eigen zeggen het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland.

Bron: Stadsverwarming Purmerend | foto: Stadsverwarming Purmerend

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie