Deze biogascentrale is een hippe hangplek

Hangout

25-02-2015 09:47 | Door: Willemien Groot

De Zweedse stad Uppsala heeft plannen om een WKK-biogasinstallatie tot sociaal hart van de stad te maken. Een glazen koepel moet inwoners uitnodigen om naar binnen te komen.

De biomassacentrale draait op landbouwafval, voedselresten en ander plantaardig materiaal. De centrale moet vooral in de winter de bestaande energievoorziening ondersteunen. De installatie is compact ontworpen, zodat er voldoende plek is voor de opvallende glazen koepel die de architecten hebben bedacht.

Het ontwerp van architectenbureau Bjarke Ingels Group moet de visuele en functionele perceptie van de energiecentrale op zijn kop zetten. Het doel is om inwoners uit te nodigen om binnen op ontdekkingstocht te gaan. In en om de centrale is ook ruimte voor evenementen.

Bron: Bjarke Ingels Group, Designboom, Gizmodo | foto's: Bjarke Ingels Group, met toestemming gebruikt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie