Maakt SolarWindow zonnepanelen overbodig?

Zonnecel gebouw

26-02-2015 07:15 | Door: Laura Fransen

Een Amerikaans bedrijf kondigt een doorbraak aan op het gebied van zonneglas. New Energy’s SolarWindow heeft de kortste terugverdientijd ooit.  

Dit schrijft het bedrijf New Energy Technologies in een persbericht. New Energy claimt dat geen enkele concurrerende technologie kan tippen aan de terugverdientijd van minder dan een jaar. “Dit is een enorme overwinning voor al onze belanghebbers, toekomstige klanten en voor het milieu”, zegt New Energy-CEO John Conklin.

De SolarWindow-technologie bestaat uit een flinterdunne laag zonnecellen. Door de zonnecellen op een raam te spuiten, functioneert het raam als een zonnepaneel. Vooral voor wolkenkrabbers is de technologie interessant vanwege het grote aantal ramen. Het toepassen van de SolarWindow-technolgie kan tot vijftig keer meer elektriciteit opwekken dan zonnepanelen op het dak.

Volgens New Energy is een snel rendement van groot belang voor projectontwikkelaars, architecten en ingenieurs. Het bedrijf heeft de ambitie om de techniek toe te passen in vijf miljoen gebouwen en 80 miljoen huizen in de Verenigde Staten.

Bron: Yahoo Finance, New Energy Technologies | Foto: Christian Schnettelker via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie