Costa Cruises bespaart 30.000 ton CO2 met LEDs

Costa Fascinosa

26-02-2015 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Philips heeft in totaal meer dan 300.000 LED-lampen geïnstalleerd op tien schepen van Costa Cruises. Dat levert het bedrijf een besparing op 30.000 ton CO2.

De installatie van LED-verlichting vermindert het elektriciteitsverbruik voor verlichting per schip met 60 procent. De stroom op cruiseschepen wordt opgewekt door de dieselmotoren. De 300.000 LED-lampen leveren daardoor een besparing van 30.000 ton CO2 per jaar. Dit helpt Costa Cruises met de ingezette verduurzaming van het bedrijf.

“Het verlichtingsproject met Philips is een belangrijk initiatief", zegt Stefania Lallai, Sustainability Director van Costa Cruises in een persbericht. Costa is de grootste aanbieder van vakantiereizen per cruiseschip van Europa.

In 2013 was de verlichting van drie schepen al vervangen. De werkzaamheden aan de overige zeven schepen zijn in december 2014 afgerond. Philips neemt ook het hoofdkantoor van de cruisemaatschappij in Italië onder handen. Het verlichtingsplan schakelt eveneens over op LEDs.

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie