Cofely helpt Erasmus Universiteit met energiebesparing

Cofely

26-02-2015 16:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Cofely gaat het duurzaam onderhoud en beheer voor de gebouwen van de Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgen. Met de overeenkomst is een bedrag van € 6 mln gemoeid voor de eerste periode van vijf jaar.

De technisch dienstverlener verwierf het prestatiecontract via een Europese aanbesteding. De eerste contracttermijn bedraagt vijf jaar, met de intentie om nog twee keer te verlengen met dezelfde periode. Cofely krijgt de verantwoordelijkheid over gebouwen met een totaal oppervlak van ruim 224.000 vierkante meter.

Cofely ontzorgt de Erasmus Universiteit in alle facetten van onderhoud en beheer. Daarnaast zet het concern de eigen specialistische kennis en ervaring in om de energiebesparing doelstellingen van de Universiteit te behalen.

Inzichtelijk

De Erasmus Universiteit werkt volgens de methode van systeemgerichte contractbeheersing (SCB). Cofely hanteert haar eigen kwaliteitsmanagementsysteem. Daarnaast maakt het bedrijf alle geleverde prestaties inclusief bewijsvoering inzichtelijk.

"Deze overeenkomst stelt Cofely in staat om haar kennis als duurzame en innovatieve technische dienstverlener in te zetten om voor de Erasmus Universiteit Rotterdam de Total Cost of Ownership te verlagen", zegt COO Hans van Happen van Cofely Nederland. "Aan de opbrengstenkant wordt de functionaliteit geborgd en neemt de gebruikerstevredenheid toe. Deze gezamenlijke waardecreatie zien wij als belangrijk fundament voor een duurzaam partnership.”

Energiebesparing

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft als doelstelling om in 2020 een energiebesparing van 30 procent te realiseren ten opzichte van 2005. De bijdrage van Cofely hierin wordt geleverd via een energieprestatiecontract (EPC), mogelijk in de vorm van een Energy Service Company (ESCo). De campus in Rotterdam heeft een eigen installatie voor zonnepanelen en een unit voor warmte-koudeopslag (WKO) voor het Erasmus Paviljoen. Binnenkort worden ook nieuwe WKO-installaties bijgeplaatst.

Met de inzet van Cofely’s Energy Navigator krijgt de EUR inzicht in de energieprestaties van de gebouwen en installaties. Op basis daarvan komen mogelijke nieuwe kostenbesparende maatregelen aan het licht.

Bron: Cofely | Foto: Cofely

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie