SolarCity en Google: $ 750 mln in fonds voor zonnestroom

Zonnepanelen, Google

27-02-2015 09:52 | Door: Willemien Groot

SolarCity heeft een fonds opgericht van $ 750 mln om Amerikanen te voorzien van gratis zonnepanelen. De eerste partner is Google, dat $ 300 mln in het fonds stort.

SolarCity wil Amerikanen in de veertien staten waar het bedrijf actief is, voorzien van een gratis installatie met zonnepanelen. Zij betalen alleen voor de afname van stroom. Volgens het concern is dat goedkoper dan het contract met nutsbedrijven dat de meeste Amerikanen hebben.

Het fonds van 750 mln is het grootste dat ooit is opgericht voor de uitrol van zonnepanelen aan particulieren. De doorbraak van zonnepanelen blijft in de Verenigde Staten in die markt achter. Vooral omdat de aanloopkosten hoog zijn.

 

Explosieve groei

 

Google investeerde de afgelopen vijf jaar twee keer eerder in fondsen voor het leasen van zonnepanelen. De investering in het fonds van SolarCity is de hoogste uit de geschiedenis van het bedrijf. In totaal heeft het techbedrijf wereldwijd $ 1,8 mrd geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Onder meer de datacentra en de kantoren van het concern gaan uitsluitend draaien op hernieuwbare energiebronnen.

De plannen van SolarCity zijn niet los te zien van de enorme groei die zonnestroom doormaakt in de VS. In 2014 was een derde van de nieuwe elektriciteitsproductie afkomstig uit zonnepanelen. In de sector werken twee keer zoveel mensen als in de steenkoolindustrie.

Bron: Gigaom, Mashable | Foto: Steve Jurvetson, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie