China stopt 300 miljard in energie-efficiëntie

China stopt 300 miljard in energie-efficiëntie

23-08-2012 14:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het land dat het meeste broeikasgas ter wereld uitstoot wil ruim €297 mrd uitgeven om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te beperken.

De investeringen maken deel uit van het programma om in 2015 de hoeveelheden  verbruikte energie met 16 procent te verminderen ten opzichte van 2010. Dit komt neer op een besparing van 670 miljoen ton aan fossiele brandstoffen. Daarnaast moet de CO2-uitstoot in 2020 met 40 à 45 procent zijn afgenomen ten opzichte van 2005.

Vervuiling

De afgelopen drie decennia is de Chinese economie meer dan 90 maal zo groot geworden. Dit ging gepaard met een enorme mate van vervuiling. Volgens een recent onderzoek groeide de uitstoot van broeikasgas het afgelopen jaar naar 9,7 miljard ton, dat is 29 procent van de totale wereldwijde uitstoot.

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie is echter de sector met het meeste groeipotentieel in China, mede dankzij de regering die hier steeds meer in investeert. De afgelopen paar jaar heeft de regering duizenden oude en inefficiënte fabrieken en fossiele brandstofcentrales buiten werking gezet. Op dit moment is China in absolute zin ’s werelds grootste producent van hernieuwbare energie.

Bron: Bloomberg Foto: Remko Tanis

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie