Eerste Indiase green bonds populairder dan gehoopt

India

03-03-2015 08:15 | Door: Thijs ten Brinck

Ruim twee weken geleden lanceerde de Indiase YES Bank de eerste groene obligaties in het land. De bank heeft inmiddels bijna twee keer zoveel geld opgehaald als het zich ten doel stelde.

Halverwege februari 2015 kondigde de Yes Bank de lancering van het voor India nieuwe financiële product aan. Met een streefbedrag van $ 80 mln wilde de bank investeerders in de gelegenheid stellen bij te dragen aan de groei van groene infrastructuur in het land.

Nu de inschrijving gesloten is, blijkt er $ 150 mln te zijn opgehaald. Bijna een verdubbeling van de oorspronkelijke doelstelling. Ook dit extra kapitaal wordt gebruikt voor nieuwe projecten met zonne- en windenergie en biomassacentrales in India.

Bron: DNA India | Foto: Vinoth Chandar, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie