Helft subsidie zonnepanelen Lenteakkoord benut

Helft subsidie zonnepanelen Lenteakkoord benut

23-08-2012 17:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Agentschap NL heeft inmiddels bijna 20.000 subsidieaanvragen voor zonnepanelen binnen. Daarmee is ruim de helft van de subsidieregeling die voorkomt uit het Lenteakkoord benut.

Dat heeft een woordvoerster van het Agentschap donderdag gezegd. Alle verzoeken tot nu toe zijn bij elkaar goed voor ongeveer €11,3 mln aan subsidie. In totaal is er voor de subsidie en uitvoering van de regeling dit jaar maximaal €22 mln beschikbaar.

Sinds begin juli kunnen particulieren van de overheid maximaal €650 krijgen bij het plaatsen van zonnepanelen. De subsidie geldt voor de panelen, niet voor randapparatuur en installatie.

Het kabinet heeft de subsidieregeling ingesteld, omdat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie in hun Lenteakkoord hebben afgesproken particulieren te stimuleren zonnepanelen te kopen voor hun eigen energiebehoefte.

Bron: ANP

Foto: CDC Coffee

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie