Hoe India de belasting op steenkool verdubbelt

Steenkool belasting

03-03-2015 16:44 | Door: Willemien Groot

India verdubbelt de belasting op steenkool. De opbrengst is geheel bestemd voor de ondersteuning van hernieuwbare energieprojecten en elektrische auto’s.

Dat heeft de Indiase regering bekend gemaakt in zijn begrotingsplannen voor komend jaar. Het land heeft zichzelf hoge duurzaamheidsdoelen gesteld voor de komende jaren. Tegen 2019 moet het geïnstalleerde vermogen aan zonne-energie zijn opgelopen tot 100 gigawatt. In 2022 moet het totale geïnstalleerde vermogen aan hernieuwbare energiebronnen 175 gigawatt bedragen.

Het land heeft eerder al met de Verenigde Staten bilaterale overeenkomsten gesloten over de vermindering van CO2-emissies. Net als China belooft India uiterlijk in 2030 te beginnen met maatregelen om de uitstoot omlaag te brengen. Bij internationale onderhandelingen over klimaatverandering is overeengekomen dat de opkomende economieën nog niet hoeven te voldoen aan doelstellingen voor emissiereductie. De landen moeten wel aangeven daar op korte termijn mee te beginnen.

Volgens insiders neemt India met de belanstingmaatregelen voor steenkool al een flink voorschot op de komende klimaatonderhandelingen is Parijs. Eind dit jaar moeten de 193 lidstaten een nieuw wereldwijd klimaatverdrag sluiten.

Bron: BusinessGreen, The Hill | Foto: Kiran Jonnalagadda, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie