Brandstofcel voor in je broekzak haalt € 1,5 mln op

Scheermes

05-03-2015 10:27 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse eZelleron lanceert een compacte brandstofcel voor het opladen van telefoons. Op Kickstarter heeft het concept al ruim anderhalf miljoen opgehaald.

De Kraftwerk brandstofcel werkt op aansteker- of campinggas en kan op een kleine hoeveelheid brandstof elf keer een iPhone opladen. Ook andere telefoons, laptops, scheerapparaten en andere gadgets voorziet de Kraftwerk overal ter wereld van stroom.

Met nog twee dagen te gaan heeft eZelleron op Kickstarter al ruim $ 1,6 mln opgehaald. Ruim drie keer het bedrag dat de spin-off van het Duitse Fraunhofer instituut zelf voor ogen had.

Het bedrijf geeft aan dat de brandstofcel ook op groengas zou kunnen werken. Dat moet dan wel als handige aanstekernavulling beschikbaar zijn. Zolang er campinggas of een bus aanstekergas voorhanden is, kan de Kraftwerk oneindig lang gadgets blijven opladen.

Bekijk een filmpje over de Kraftwerk brandstofcel:

http://youtu.be/DpMeI-pi0bQ

Bron: Kickstarter, Kraftwerk | Foto: Kraftwerk

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie