ICT-dienstverlener halveert stroomnota met LED-lampen

LED energiebesparing

05-03-2015 11:03 | Door: Willemien Groot

Computacenter, een van de grootste ICT-dienstverleners van Europa, heeft zijn energieverbruik met meer dan de helft teruggebracht door de aanleg van LED-verlichting. 

Het concern dat onder meer Bosch, BMW en Deutsche Bank tot zijn klanten rekent, verving ruim 700 lichtpunten door LED-lampen. Dat leverde een besparing op van 400 megawattuur per jaar, schrijft Modern Building Services op zijn website. De onderhoudskosten zijn volgens het concern de komende vijf jaar verwaarloosbaar. De gemiddelde kosten voor onderhoud en vervanging van de verlichting bedroegen £ 4000 per jaar.

Het project loont vooral omdat de verlichting in 32.500 vierkante meter grote distributiecentrum in de Engelse stad Hatfield tot 18 uur per dag brandt. Ook de kwaliteit en helderheid van de verlichting is verbeterd. Volgens projectleider Future Energy Solutions kan de overschakeling op LED-verlichting tot 65 procent besparen op de elektriciteitsrekening. LED-lampen zijn daarnaast milieuvriendelijker.

De vervanging van het complete lichtsysteem door LED is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Computacenter. Het bedrijf is verplicht het energieverbruik te vast te leggen en te rapporteren via het CRC Energy Efficiency Scheme. De premies ter compensatie van de CO2-uitstoot zijn gedaald van £ 6500 pond naar £ 3000 per jaar.

Bron: Computacenter, MBS | Foto: Groman123, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie