SunEdison koopt zich in markt voor energiesopslag  

Solar zonnepanelen

05-03-2015 13:09 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse SunEdison, ontwikkelaar van grote wind- en zonneparken, heeft de start-up Solar Grid Storage overgenomen. Met opslag is zonne-energie meer waard.

SunEdison nam eind vorig jaar het eveneens Amerikaanse First Wind over. Met de overname van Solar Grid Storage wil SunEdison zowel uit de zonnestroom als de windenergie meer rendement behalen.

"Het is onze strategie de waarde van de zon- en windprojecten die we ontwikkelen te verhogen," zegt Tim Derick van SunEdsion bij GreenTechMedia. "Met deze overname kunnen we elektriciteitsopslag in combinatie met hernieuwbare energie aanbieden en positioneren we ons als een leider in deze snel groeiende markt."

Solar Grid Storage maakt elektriciteitsopslagmodules op basis van lithium-ionaccu's. Het bedrijf heeft nu vier grote projecten gerealiseerd. Voor de deal met SunEdison had het nog ongeveer 100 megawattuur aan projecten in de pijplijn. Hoeveel SunEdison voor de overname heeft betaald is niet bekend gemaakt.

Bron: Greentechmedia | Foto: Activ Solar, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie