Windturbinebouwer Vestas haalt € 0,5 mrd op

Windturbine Vestas

05-03-2015 13:35 | Door: Thijs ten Brinck

Het Deense Vestas heeft succesvol  € 500 mln aan groene obligaties op de markt gezet.

De Deense fabrikant van windturbines zal het kapitaal gebruiken voor haar lopende projecten. “Met groene obligaties diversifiëren we onze financieringsstructuur,” zegt Vesta CFO Marika Fredriksson in een persbericht. “De succesvolle plaatsing van de obligaties onderschrijft onze positie als leider in de hernieuwbare energie-industrie”.

Vestas is naar eigen zeggen de eerste producent in de windenergiemarkt die zelf via groene obligaties geld ophaalt. Het bedrijf verkoos de financieringsmethode boven conventionele langetermijnfinanciering. De stukken hebben een looptijd van 7 jaar en een couponrente van 2,75 procent.

Bron: Globe News Wire | Foto: germanborrillo, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie