Thaise olieproducent komt ook met groen schuldpapier

Thailand

06-03-2015 07:45 | Door: Thijs ten Brinck

Groene obligaties schieten wereldwijd steeds sneller de grond uit. Ook in Thailand zijn ze nu beschikbaar, opvallend genoeg aangeboden door een oliebedrijf. 

Het Thaise bedrijf Bangchak Petroleum zette succesvol de eerste Green Bonds van Thailand in de markt. De in totaal bijna € 85 mln aan groen schuldpapier is door zes verschillende verzekeringspartijen aangekocht.

De stukken hebben een looptijd van 12 tot 15 jaar, tegen rentes van 4,72 tot 5,05 procent. Het oliebedrijf zal het geld nog dit jaar investeren. Onder andere in een zonnepark en in een geothermische energiecentrale.

Het zonnepark krijgt ongeveer 45 megawatt geïnstalleerd vermogen. De geothermische installatie zal 30 megawatt leveren. Een afvalverbrandingsinstallatie voegt daaraan nog eens 20 tot 30 megawatt aan vermogen aan toe.

Bron: Bangkok Post | Foto: Kyle Taylor, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie