Dit bedrijf koopt en sluit voor $ 520 mln een kolencentrale

Powerplant

09-03-2015 10:26 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse energiebedrijf Next Era vraagt de overheid toestemming om voor ruim $ 0,5 mrd een kolencentrale over te nemen. Next Era wil de centrale vervolgens sluiten.

Florida Power & Light (FPL), dochterbedrijf van Next Era, sloot in 1988 een contract met de Cedar Bay kolencentrale. Daar wil het energiebedrijf nu vanaf. “In die tijd was het een goede deal, maar de tijden zijn veranderd”, zegt Eric Silagy, CEO van Florida Power & Light. “Nu hebben we de kans de centrale over te nemen en uit te faseren. Dat bespaart CO2-emissies en miljoenen dollars voor onze klanten.”

Florida Power & Light kan inmiddels schonere en goedkopere stroom afnemen van andere leveranciers. Door de eigenaar van de 250 megawatt kolencentrale over te kopen, en effectief het contract te vernietigen, verwacht FPL jaarlijks $ 70 mln te besparen.

 

Uitfaseren

 

Volgens het bestaande contract moet FPL tot 2024 de stroomproductie van Cedar Bay afnemen, voor ruim $ 120 mln per jaar. FPL heeft er $ 520,5 mln voor over om onder dat contract uit te komen. Direct na de overname wil het energiebedrijf de stroomproductie terugschroeven tot 10 procent. Na 2 à 3 jaar zal de ontmanteling van de kolencentrale starten.

Naast Florida is Next Era als energieleverancier actief in tientallen andere Amerikaanse staten. Volgens de eigen website is het Noord-Amerika's grootste producent van zonne- en windenergie.

Bron: Bloomberg, FPL | Foto: Stephanie Gamble, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie