Noord-Korea voegt zonnepark toe aan arsenaal

Poyongyang

09-03-2015 14:45 | Door: Jerom van Gemert

Een luchtbasis in het stalinistische Noord-Korea beschikt over een windturbine en een aantal zonnepanelen. 'Briljante Kameraad' Kim Jong-Un bezocht de installatie voor inspectie.

De windturbine staat er al sinds 2011. De zonnepanelen stonden er nog niet toen Kim Jong-Un en zijn vader Kim Jong-Il eerder samen het complex bezochten. Daardoor lijkt het erop dat de zonnepanelen recent zijn toegevoegd.

“Het is belangrijk om de ontwikkeling van duurzame energie te stimuleren om het energieprobleem van het land op te lossen,” tekent de website KCNA op uit de mond van de Noord-Koreaanse roerganger, die de laatste tijd vooral in het nieuws is vanwege zijn steeds hilarischer wordende haardos.

 

Tekort

 

Noord-Korea heeft last van een tekort aan elektriciteit. Dit komt doordat China en Rusland sinds 1991 minder brandstoffen aanleveren. De meeste Noord-Koreanen kunnen maar een paar uur per dag gebruik maken van elektriciteit.

De installatie staat bij het Kwail vliegveld in de provincie Zuid Hwanghae. Dit is de basis van de KPA Air en Anti-Force Unit 1016. Dit meldt de Korean Central News Agency (KCNA). De installatie voorziet de hele unit van elektriciteit. Het stroomoverschot gaat naar de badplaats die bij de militaire basis hoort.

Bronnen: NK news, KCNA | Foto: Google Images, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie