Draadloos warme billen dankzij Utrechtse start-up STOOV

Kussens

10-03-2015 09:49 | Door: Thijs ten Brinck

In ruimtes waar mensen maar af en toe komen, of waar slechts enkele personen werken, wordt toch alle lucht verwarmt. De Utrechtse start-up STOOV heeft een efficiënter idee.

STOOV, opgericht door Teun van Leijsen, maakt stoelkussens met een elektrisch verwarmingselement. Door mensen via de rug en het zitvlak direct te verwarmen in plaats van via de omgevingslucht, besparen de kussens veel energie.

STOOV is een van de zes start-ups die vandaag starten in het Pressure Cooker-programma van incubator Utrecht Inc.

Draadloos opladen

De kussens van STOOV liggen sinds december vorig jaar op proef op een terras in Utrecht. Deze kussens krijgen hun stroom nu nog via een stekker. Maar STOOV werkt aan een vernieuwde versie die draadloos is op te laden. Leijsen op de website Enlightenmentz: “Begin 2015 komen we met een kussen dat geschikt is voor kerken, horeca en particulieren.”

Het concept van STOOV is vergelijkbaar met de verwarmde stoelkussens van de ook Nederlandse start-up Sit & Heat. Waar Sit & Heat zichzelf vooral positioneert als alternatief voor terrasverwarmers, ziet STOOV ook kansen voor grotendeels lege kerken en kantoren. Toepassingen die door bezoekers van deze website al geopperd werden bij een artikel over Sit & Heat.

Bekijk een geruisloze demonstratie van de STOOV-stoelkussens.

http://youtu.be/4hex9FLhhmg

Bron: Enlightenmentz, Utrecht Inc. | Foto: darwin Bell, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie