Siemens aan kop in groeimarkt windenergie

Windenergie

10-03-2015 13:16 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse concern Siemens is in 2014 de belangrijkste producent van windturbines. De drie grootste leveranciers ontlopen elkaar echter nauwelijks.

Technologieconcern Siemens had vorig jaar het grootste aandeel op de markt voor windturbines. Dat meldt Recharge News op basis van cijfers van Make Consulting. Siemens nam de koppositie over van Vestas uit Denemarken, dat zakte naar plaats drie. Het Amerikaanse General Electric was in 2014 de een na grootste leverancier van windturbines.

Het marktaandeel van Siemens steeg met 3,6 procentpunt, naar 10,8 procent. General Electric en Vestas volgen op geringe afstand, met respectievelijk 10,2 en 10,1 procent. Het Chinese Goldwind staat op plaats vier, daarachter volgt het Duitse Enercon. Andere producenten volgen met een marktaandeel van 5 tot 2 procent.

Make Consulting doet zijn onderzoek op basis van op het elektriciteitsnet aangesloten windvermogen. Het marktaandeel van de turbinefabrikanten is gebaseerd op windparken die in 2014 daadwerkelijk in gebruik zijn genomen.

Bron: Recharge News, Windpower Monthly | Foto: Sam Churchill, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie