Siemens perst 7 megawatt uit megawindmolen

Windmolen

11-03-2015 17:10 | Door: Thijs ten Brinck

Technologieconcern Siemens heeft een bestaande 6 megawatt offshore windturbine opgewaardeerd. De vernieuwde versie levert 10 procent meer vermogen.

De verbeterslag komt vooral voort uit innovatie in de energieomzetting. De permanente magneten die mechanische energie omzetten in elektriciteit, zijn veel sterker gemaakt. Ook andere elektrische systemen zijn vernieuwd, en dragen bij aan de hogere opbrengst.

“Met de vermogenswinst maakt onze direct-drive windturbine een enorme stap voorwaarts”, zegt CEO Michael Hannibal van de Siemens winddivisie. “Kostenreductie door innovatie is een speerpunt in onze activiteiten.”

 

Uiterlijk hetzelfde

 

Opvallend is dat de nieuwe turbine wat betreft uiterlijk nagenoeg precies lijkt op zijn voorganger. De nieuwe versie met een vermogen van 7 megawatt heeft dezelfde molenwieken als de oude versie, die maximaal 6 megawatt leverde. De windmolen, specifiek ontwikkeld voor gebruik op zee, heeft een doorsnede van 154 meter.

Bron: Recharge News | Foto: Andreas Klinke Johannsen, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie