Oxford Photovoltaics haalt £ 8 mln op voor perovskietzonnecellen

Zonnecel

13-03-2015 08:15 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse start-up Oxford Photovoltaics ontvangt van verschillende investeerders in totaal £ 8 mln om zijn vernieuwende zonnepanelen door te ontwikkelen.

Oxford Photovoltaics is een koploper op het gebied van de veelbelovende perovskietzonnecellen. Nieuwe investeerders en partijen die al eerder geld inbrachten, stapten in een recente financieringsronde in tegen een ‘substantieel hoger’ bedrag per aandeel dan in een eerdere investeringsronde.

“In een lastige markt hebben we onze eigen verwachtingen overtroffen en onze investeringsachterban verbreed,” zegt CEO Kevin Arthur van Oxford Photovoltaics op de website PV Magazine. “Deze financiering helpt ons de ontwikkeling te versnellen en onze leidende positie op het gebied van perovkietzonnecellen wereldwijd veilig te stellen.”

 

Combinatie

 

De Britse start-up is mede-opgericht door Professor Henry Snaith, verbonden aan University of Oxford. De wetenschappers van zijn afdeling behoorden tot de eersten die perovskiet, een klasse van metaaloxiden, toepaste als materiaal voor zonnepanelen.

Oxford Photovoltaics wil de perovskietzonnecellen in eerste instantie combineren met bestaande siliciumtechnologie, om de twee beste technologieën samen te commercialiseren. De start-up werkt verder aan methoden om de aansprekende prestaties van perovskietzonnepanelen ook op langere termijn stabiel te houden.

Bron: PV Magazine, Oxford Photovoltaics | Foto: Steve Rainwater, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie