Windpark van 200 megawatt zet Dow op de kaart

Windmolenpark, windmolens

16-03-2015 08:15 | Door: Laura Fransen

The Dow Chemical Company investeert in een windpark van 200 megawatt. De investering maakt het Amerikaanse chemiebedrijf de op twee na grootste inkoper van windenergie in de Verenigde Staten.

The Dow Chemical Company (Dow) is een van de grootste industriële energieverbruikers ter wereld. Met de investering reduceert Dow zijn CO2-voetafdruk. Het windpark is in aanbouw in Zuid-Texas en moet begin 2016 klaar zijn. Eenmaal operationeel levert het park jaarlijks 200 megawatt elektriciteit. Dit is voldoende om 55.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Dows productielocatie in Freeport, Texas gaat de stroom afnemen. De fabriek met 7.000 werknemers is verantwoordelijk voor 20 procent van de wereldwijde productie van Dow. Het chemieconcern is het eerste bedrijf in de VS dat een productielocatie op deze schaal laat draaien op hernieuwbare energie. Voor de elektriciteitsafname heeft Dow een langetermijncontract getekend met Bordas Wind Energy. De duur van het contract heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.

De investering is onderdeel van Dows energiedoelstelling. In 2025 wil het bedrijf 400 megawatt hernieuwbare energie gebruiken. “Dow is altijd op zoek naar win-win oplossingen die goed zijn voor het milieu en voor het bedrijf”, zegt operationeel vice-voorzitter Jim Fitterling in een persbericht. De afname van windenergie beschermt Dow tegen fluctuerende energieprijzen. Tegelijkertijd reduceert het gebruik van hernieuwbare energie de CO2-uitstoot van het bedrijf.

Bron: Yahoo Finance, Dow | Foto: Bonita de Boer, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie