Wind op zee blaast omzet Van Oord voorbij € 2 mrd

van Oord

17-03-2015 17:45 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse offshorebedrijf Van Oord heeft over 2014 een recordomzet behaald van € 2,1 mrd. Offshore windparken droegen sterk bij aan dit resultaat.

Van Oord is de ontwikkelaar van het windpark Gemini, in aanbouw ten noorden van de Waddeneilanden. Vooral dit project, en de € 1,3 mrd die met de gunning gepaard ging, hielp Van Oord zijn omzetrecord aan te scherpen. Naast het Geminiproject werkt Van Oord aan de realisatie van het Windpark Luchterduinen.

Ook voor de toekomst ziet de offshore-expert grote groeikansen in de aanleg van windparken op zee. Wel zei het bedrijf  bij de presentatie van de jaarcijfers dat de economische vooruitzichten rond offshore wind enigszins onzeker blijven. Dit is vooral het gevolg van de sterke afhankelijkheid van politieke besluiten.

Voor de middellange termijn heeft Van Oord nog een aardige werkvoorraad. Het concern, verder actief in de baggersector en de olie- en gasindustrie, heeft ruim € 3,2 mrd aan opdrachten in de orderportefeuille.

Bron: Cobouw, Van Oord | Foto: Van Oord

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie