Zuid-Koreanen winnen overnamestrijd Q-Cells

Zuid-Koreanen winnen overnamestrijd Q-Cells

30-08-2012 11:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Zuid-Koreaanse concern Hanwha Group neemt het in noodweer verkerende Q-Cells over, ondanks een hoger bod van een Spaanse concurrent.

Dat maakte een woordvoerder van het Duitse Q-Cells dezelfde dag bekend. Hanwha bood €250 mln voor de overname. Q-Cells was ooit ’s werelds grootste producent van zonnepanelen, maar deed slechte zaken door een combinatie van de kredietcrisis, afgenomen subsidies en Aziatische concurrentie. Het bedrijf vroeg in april uitstel van betaling aan.

Concurrentie

Hanwha toonde niet als enige interesse: de Spaanse multinational Isofoton plaatste eerder deze week een tegenbod van €300 mln. Q-Cells koos toch voor Hanwha, die heeft aangegeven €40 mln in cash te betalen en de ruim €217 mln aan verplichtingen van de afdeling in Maleisië over te nemen.

Banenverlies

Hanwha is één van de grootste bedrijven in Zuid-Korea met een omzet van ruim €25 mrd in 2011. Het bedrijf wil Q-Cells gebruiken om de positie als wereldspeler in de zonne-industrie te versterken. Dit gaat ten koste van 200 banen van de in totaal 1300 Q-Cells medewerkers.

“Het is spijtig dat er banen verloren gaan, maar ik ben blij dat Q-Cells een sterke partner heeft gevonden in Hanwha”, zei curator Henning Schorisch. “Hanwha heeft de benodigdheden om Q-Cells en haar medewerkers weer een langetermijnvisie te geven.”

Bron: Guardian Foto: Colt Group

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie