Het duurzame getal van de dag: 250.000

Het duurzame getal van de dag: 250.000

31-08-2012 09:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 250.000, oftewel het totale aantal zonnepanelen dat 70 procent van de IKEA-winkels in Amerika van stroom voorziet.

IKEA heeft onlangs een nieuwe zonne-installatie geïnstalleerd in een winkel in Minnesota, bestaande uit 4.316 zonnepanelen. De installatie is de grootste in de staat en kan 1,16 miljoen kilowattuur per jaar produceren, genoeg om 100 gezinnen van stroom te voorzien. Voor de winkel zal het in iets meer dan de helft van de stroom voorzien.

De Zweedse meubelmaker maakt in 27 van de 38 Amerikaanse winkels gebruik van zonne-energie. Het doel is om uiteindelijk 89 procent van het IKEA-vastgoed te voorzien van zonne-energie-installaties, met een totale capaciteit van 38 MW.

Duurzame alternatieven

Wereldwijd investeert IKEA de komende drie jaar €590 mln in duurzame alternatieven, waarbij zonne- en windenergie een grote rol spelen. In Europa heeft het bedrijf 110 windturbines en in West-Amerika hebben 9 winkels beschikking over laadpalen voor elektrisch vervoer.

Daarnaast gebruikt IKEA geen plastic zakken meer, worden LED-lampen al jaren gepromoot en zijn veel winkels gebouwd volgens duurzame principes.

Bron: Sustainable Business 

Foto: William Murphy 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie