Disney wil duurzaam sprookje zijn

Duurzaam Disney

25-03-2015 17:30 | Door: Jerom van Gemert

Disney is hard bezig om de CO2-uitstoot te verminderen. Het film- en amusementsbedrijf heeft de uitstoot sinds 2012 verlaagd met 31 procent.

Met verschillende projecten verlaagt Disney zijn broeikasgasuitstoot. In de Pixar animatiestudio in Emeryville in Californië staat sinds 2014 een brandstofcel met een vermogen van 1 megawatt. Deze voorziet de campus van Pixar deels van elektriciteit. Ook de Burbank Studio krijgt een brandstofcel.

Een aantal kantoren en bedrijfspanden van Disney heeft een LEED-certificering gekregen voor duurzame bouw. Het Digital Center op de campus van het kabelnetwerk ESPN kreeg efficiënte condensatieketels, zuinige LED-verlichting en een grondwateropvangsysteem. Dit maakt het een energie- en waterefficiënt gebouw.

Voedselafval

Disney wil in 2020 het afval dat naar de vuilstortplaats gaat met 60 procent verminderen. Het Disney Resort in Anaheim in Californië verzamelt voedselafval en verwerkt het lokaal tot voedsel voor boerderijdieren. In het laatste kwartaal van 2014 wist Disney 48 procent van het afval te behoeden voor de stortplaats.

Het resort in Florida levert organisch afval aan het bedrijf Harvest Power Orlando. Dit bedrijf zet het afval om in biobrandstof en kunstmest. Hetzelfde gebeurt in Disneyland Parijs. Hier zet het concern het voedselafval om in biogas. Disneyland in Hong Kong geeft voedsel dat overblijft aan voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen.

Disney heeft ook het inkoopbeleid voor papier en houtproducten aangepast om illegale houtkap tegen te gaan. Het bedrijf is één van de grootste uitgevers van kinderboeken ter wereld.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bronnen: TriplePundit, ESPN mediazone | Foto: Alias 0591 via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie