Achtbanen Six Flags volledig op zonnestroom

Achtbaan

30-03-2015 12:13 | Door: Thijs ten Brinck

Pretparkketen Six Flags bouwt in New Jersey een groot zonnepark om alle attracties van het Great Adventurepark van duurzaam opgewekte elektriciteit te voorzien.

Het Six Flags Great Adventure pretpark, bij Jackson Township aan de Amerikaanse oostkust, krijgt 21,9 megawatt aan zonnepanelen. Daarmee kan het park zijn achtbanen, zweefmolens en andere attracties voor 98 procent van de tijd volledig van hernieuwbare stroom voorzien.

“We zoeken continu naar kansen om efficiënter te werken en onze rol ten opzichte van het milieu beter in te vullen”, zegt parkpresident John Fitzgerald op de site Ecowatch. “Zonne-energie zal onze afhankelijkheid van schadelijke fossiele brandstoffen significant verlagen.”

Bomen

Hoewel 18.000 bomen moeten plaatsmaken voor de zonnepanelen, zijn plaatselijke milieu-organisaties enthousiast over de plannen. Ter compensatie zal het pretpark in de komende zeven jaar elders 25.000 nieuwe bomen planten. David Beavers van de organisatie Environment New Jersey: "Nu we horen dat Six Flags de bomen herplant, vinden we dit initiatief zeker de moeite waard".

Beavers noemt de zonnepanelen 'een stap in de juiste richting'. Het pretpark krijgt het grootste geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen in de staat New Jersey. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ecowatch | Foto: Massachusetts Office of Travel, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie