Energieopwekkende verkeersdrempels

duurzame energie, verkeersdrempel

30-03-2015 15:06 | Door: Jerom van Gemert

Door het afremmen voor een verkeersdrempel gaat veel kinetische energie verloren. Acht Indiase studenten ontwikkelden een verkeersdrempel die deze energie omzet in elektriciteit.

Tijdens het Gujarat Technological University (GTU) Techfest 2015 presenteerden de studenten de nieuwe verkeerdrempels. De drempels zijn geschikt voor gebieden met veel verkeer. Daar kunnen ze genoeg energie opwekken voor verkeerslichten en straatverlichting.

Onder de kleine verkeerdrempels zijn electro-spinning wheels geïnstalleerd. Wanneer er een auto overheen rijdt, gaan deze generatoren draaien en wekken ze energie op. 

De begeleider van het project professor Pradip Maradiya van het Noble Engineering College in Junagadh zegt: “We kunnen nu de kinetische energie die verloren gaat bij het afremmen van een auto opslaan,” in de Times of India. “De drempels zijn bedoeld voor verkeersgebieden waar meer dan 3000 voertuigen per uur rijden.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: The Times of India | Foto: gina_biel via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie