Het duurzame getal van de dag: 83

Het duurzame getal van de dag: 83

05-09-2012 17:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 83, oftewel het percentage Nederlandse gemeenten dat uitsluitend groene energie gebruikt.

Dit blijkt uit onderzoek van het Klimaatverbond onder 150 gemeenten. Slechts 10 procent van de deelnemende gemeenten gebruikt overwegend grijze energie. Hoewel een groot gedeelte van de gemeenten zegt zich actief bezig te houden met  het opwekken van eigen schone energie door middel van zond, wind en water, blijkt de werkelijke opwekking bij de meeste gemeenten nog in de kinderschoenen te staan. Ten opzichte van het totale energiegebruik blijft in bijna de helft van de gemeenten het aandeel van eigen energie nog beperkt tot 1 procent of minder.

Organisatie ontbreekt

Een verklaring voor de teleurstellende resultaten is vaak niet een gebrek aan goodwill, maar een gebrek aan organisatie. Gemeenten maken  wel degelijk gebruik van duurzame oplossingen, maar het is vaak onduidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is binnen de gemeente. Hierdoor ontbreekt het zicht op de resultaten en blijft het onduidelijk of doelstellingen worden bereikt.

 

Foto: http://www.megaman.nl

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie