Baanbrekende 3D-zonnecel dubbel zo effectief

Baanbrekende 3D-zonnecel dubbel zo effectief

06-09-2012 10:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zonne-energiebedrijf Solar3D heeft ’s werelds eerste 3D-zonnecel ontwikkeld, die dubbel zo veel elektriciteit kan opwekken.

“Dankzij deze nieuwe zonnecellen zal zonne-energie minstens de helft goedkoper worden”, verwacht CEO Jim Nelson.

Traditionele zonnecellen bestaan uit enkele dunne laagjes die het zonlicht dat erop schijnt kunnen omzetten in elektriciteit. Hiermee gaat echter een groot deel van het zonlicht verloren door weerkaatsing. Ook zijn de zonnecellen sterk afhankelijk van de stand van de zon.

Kamertjes

De nieuwe zonnecellen zijn echter opgebouwd uit millimetergrote kamertjes. Het zonlicht wordt binnen deze kamertjes weerkaatst, waardoor vrijwel al het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. De 3D-cellen kunnen tevens alle dagen van het jaar licht opvangen.

De nieuwe zonnecellen van silicium kunnen door de verhoogde efficiëntie en de extra gebruikstijd maximaal twee keer zoveel energie produceren. Een toename van 150 procent kan minimaal worden verwacht. De cellen moeten nog enkele tests doorlopen en zullen eind 2013 klaar zijn voor verkoop.

Bron: Nu.nl

Foto: David DeHetre

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie