Grootste golfenergiecentrale bij Engeland

Golfenergie

03-04-2015 07:43 | Door: Thijs ten Brinck

Het Ierse bedrijf Simply Blue Energy wil voor de kust bij Cornwall 10 megawatt aan vermogen installeren om stroom op te wekken uit golven.

Simply Blue Energy heeft een contract gesloten met het Zweedse bedrijf Seabased Industry AB. Het Zweedse bedrijf bouwt zogenoemde golfenergieconverters, die werken met drijvende boeien. Meedeinend met de golven brengen de boeien een liniare generator in beweging. Deze generators, gemonteerd op de zeebodem, zetten de golfenergie om in elektriciteit.

Simply Blue Energy wil 200 van de generators van Seabased Industry installeren voor de kust van Cornwall, aan de meest zuidelijke punt van Groot-Brittannië. Vanaf 2017 moeten de golfenergieomzetters samen 10 megawatt elektriciteit leveren.

Seabased installeerde eind maart 2015 zelf al 36 van zijn generators voor de Zweedse kust. “De succesvolle uitrol van deze pilot sterkt ons vertrouwen in de technologie van Seabed, en in golfenergie in het algemeen”, zegt Sam Roch-Perks, CEO van Simply Blue Energy. “We kijken er naar uit om de eerste golfcentrale in Groot Brittannië, en bovendien de grootste van de wereld, te bouwen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SeeNews | Foto: Wonderlane, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie