Sferische bollen maken maanenergie mogelijk

Sferische bollen maken maanenergie mogelijk

07-09-2012 16:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse architect André Broessel heeft een systeem bedacht dat licht zo goed concentreert dat er zelfs uit maanlicht energie kan worden opgewekt.

Wat is begonnen als een project om zonnepanelen mooier te maken heeft misschien geleid tot een nieuwe manier van zonne-energie opwekken. Het systeem is door een glazen bol die het licht tot 10.000 keer versterkt 35 procent efficiënter dan normale zonnepanelen en concentreert het licht zo goed dat zelfs maanlicht voldoende is.

Broessel werkt bij engineursbedrijf Rawlemon, dat gevestigd is in Barcelona. Het project begon met als doel een manier te vinden om zonnepanelen te verwerken in bouwconstructies. De bollen ogen mooi en zijn goed te gebruiken als raam of kunstzinnige muur.

Bron: Happynews Foto: Dingopup

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie