Brabant krijgt grote zonnepanelenfabriek

zonnepanelen utrecht

09-04-2015 11:28 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf Orange Solar Power bouwt in West-Brabant een fabriek voor de productie van 280.000 zonnepanelen per jaar. Er is € 5 mln in de fabriek geïnvesteerd.

De nieuwe fabriek krijgt een productiecapaciteit van 70 megawatt en maakt naast standaard zonnepanelen ook buigzame panelen maken. De bouw van de productielocatie betekent volgens Orange Solar Power de terugkeer van de zonnepanelenproductie in Europa.

"Waar in de afgelopen jaren in Europa, en ook in Nederland, de zonnepanelenproductie grotendeels is verdwenen, is dit het startschot voor een revival", zegt CEO Guust Verpaalen in een persbericht.

Monoflex

Het eerste deel van de fabriek, goed voor een jaarproductie van 15 megawatt, is al in de herfst van 2015 gereed. Orange Solar Power bouwt hier de standaard zonnepanelen en de Monoflex-lijn.

De Monoflex-zonnepanelen zijn buigzaam, hebben een laag gewicht en een efficiëntie van 18 procent. Ze zijn volgens Orange Solar zeer geschikt voor verwerking in gekromde gevels en overkappingen.

De tweede bouwfase moet net voor eind 2015 zijn afgerond. Die tweede productielijn levert de normale zonnepanelen en krijgt een capaciteit van 55 megawatt aan zonnepanelen per jaar. Verpaalen: "De directe investering in de nieuwe fabriek bedraagt in totaal ongeveer € 5 mln. Die zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid."

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Orange Solar Power | Foto: E. Dronkert, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie