Balpennenmaker vangt $ 15 mln voor brandstofceltak

aanstekers bic

13-04-2015 07:48 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse brandstofcelspecialist Intelligent Energy neemt een bedrijfsonderdeel over van het Franse concern Société Bic. Intelligent Energy brengt draagbare brandstofcellen naar de consumentenmarkt.

Société Bic is een Franse specialist in wegwerpproducten die veel mensen kennen van de balpoints. Bic produceerde ook brandstofpatronen voor gebruik in draagbare brandstofcellen. Deze divisie is door het Britse bedrijf Intelligent Energyvoor $ 15 mln overgenomen.

“Nu mensen steeds meer draadloze technologie gebruiken, naderen we in rap tempo het punt dat we niet meer afhankelijk willen zijn van een vast stopcontact om de gadgets op te laden”, zegt Henri Winand, CEO van Intelligent Energy. “De overname van Bic’s brandstofceldivisie is een belangrijke stap in het realiseren van onze visie.”

Intelligent Energy levert brandstofcelsystemen voor de autobranche, voor scooters en voor het opladen van mobiele elektronica. Intelligent Energy wil de nichemarkt voor draagbare brandstofcellen uitbouwen tot een massamarkt voor de gewone consument. De productiefaciliteiten en verschillende patenten van Bic’s brandstof-cartridges moeten het bedrijf daar bij helpen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BusinessGreen | Foto: Rodrigo Gianesi, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie