Het duurzame getal van de dag: 20.400

Het duurzame getal van de dag: 20.400

12-09-2012 16:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

20.400, dat is het aantal kilowattuur dat elk jaar opgewekt kan worden door zonnepanelen te plaatsen op partijgebouwen.

Helaas hebben veel politieke partijen geen zonnepanelen op hun eigen partijgebouw laten installeren. Zonline.nu, totaalaanbieder van zonne-energiesystemen voor thuis, heeft onderzoek gedaan naar de daken van VVD, PvdA, SP, D66 en GroenLinks waaruit blijkt dat er gezamenlijk bijna honderd panelen op passen. Dit is goed voor 20.400 kilowattuur op jaarbasis. Door geen zonnepanelen te installeren laten de partijen een toekomstig rendement op zonnestroom liggen, met een terugverdientijd van acht jaar.

VVD hoogste zonnestroompotentieel

Bij de VVD passen de meeste zonnepanelen op het partijgebouw, namelijk 48 stuks. Hiermee kan 10.200 kilowattuur opgewekt worden. Hierna volgt Groenlinks met twintig zonnepanelen. De SP heeft plek voor twaalf en de PvdA en D66 missen acht zonnepanelen op hun dak.

Bron: Zonline

Foto: h080

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie