Het duurzame getal van de dag: 35

17-09-2012 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 35, oftewel het percentage bedrijven dat alle energie uit hernieuwbare bronnen haalt.

Dat blijkt uit de Corporate Renewable Energy Index (CREX), die vrijdag werd gepubliceerd door onderzoeksbureau Bloomberg New Energy Finance en windmolenfabrikant Vestas. In de CREX zijn meer dan 300 bedrijven uit Duitsland, Groot-Brittannië, Brazilië, India, Australië en de VS geanalyseerd op de vrijwillige aanschaf van hernieuwbare energie.

Uit eerdere versies van CREX bleek dat de meeste bedrijven een klein aandeel hernieuwbare energie kochten door bijvoorbeeld een windturbine of Renewable Energy Certificates (REC’s) aan te schaffen. Hoewel ongeveer een derde van de bedrijven dit jaar aangaf minder dan vijf procent hernieuwbare energie te gebruiken, haalde 35 procent van de bedrijven alle energie uit hernieuwbare bronnen.

De meest populaire vorm van duurzame energie die door bedrijven werd aangeschaft is waterkracht met een aandeel van 47 procent, gevolgd door windenergie met 29 procent.

Bron: Businessgreen Foto:

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie