Chinese staalfabriek steekt $ 46 mln in benzine uit rook

Staalfabriek

23-04-2015 09:45 | Door: Thijs ten Brinck

De China Steel Corporation investeert miljoenen in een installatie die uit CO2 bio-ethanol produceert. Het van oorsprong Nieuw-Zeelandse bedrijf LanzaTech levert technologie.

De fabriek zal in eerste instantie jaarlijks 64 miljoen liter ethanol produceren. De intentie is om de jaarproductie later te verdubbelen. “Het probleem dat je altijd hebt als je een technologie schaalbaar wil maken, is dat je mensen moet vinden die met jou de eerste grote stappen durven te zetten”, zegt Jennifer Holmgren, CEO van Lanzatech op de site Biofuels Digest. “Met CSC hebben we er een belangrijke partner bij.”

“LanzaTech helpt ons een duurzamere toekomst te creëren, door CO2 uit onze staalfabriek te recyclen en om te zetten tot bruikbare producten”, zegt Jo-Chi Tsou, CEO van China Steel Corporation (CSC). De eerste fase van de installatie zal waarschijnlijk begin 2017 opgeleverd worden.

LanzaTech

LanzaTech is in 2005 opgericht in Nieuw-Zeeland maar inmiddels gevestigd in de VS. Het bedrijf gebruikt micro-organismen om CO2 uit industriële processen en uit de biogasproductie om te zetten in biobrandstoffen en biochemicaliën. Eind 2014 ontving het bedrijf een grote investering van de Nieuw-Zeelandse overheid.

“We moeten zoveel mogelijk fossiele brandstoffen in de grond houden en CO2-recycling is een van de methoden dat te bereiken”, zegt Holmgren. “Vooruitstrevende industrieën en bedrijven, zoals CSC, helpen ons deze technologie naar de markt te brengen.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Biofuels Digest | Foto: Payton Chung, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie