Het duurzame getal van de dag: 20

Het duurzame getal van de dag: 20

21-09-2012 15:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ofwel, het percentage dat 500 MKB-bedrijven uit allerlei sectoren van plan zijn te besparen op hun energiekosten. En dat in anderhalf jaar.

Het gaat om een afspraak die brancheorganisatie MKB-Nederland met minister Verhagen heeft gemaakt. In totaal gaat het om 21 initiatievenmet vrij simpele maatregelen, zoals zuinige verlichting. Daarnaast gaan twintig ondernemingen zelf duurzame energie opwekken.

Naast de directe besparing die de maatregelen opleveren is de afspraak interessant als experiment. Alle ervaringen die de ondernemers opdoen zullen worden bijgehouden door MKB-Nederland, zodat die gedeeld kunnen worden met andere bedrijven die het groene voorbeeld willen volgen.

Bron: Telegraaf Foto: victor

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie