Enorme golfcentrale van 500 megawatt voor Afrika

golfenergie

06-05-2015 07:16 | Door: Thijs ten Brinck

Het Israëlische bedrijf Werpo gaat voor de kust van het  West-Afrikaanse land Guinee-Bissau een golfenergiecentrale aanleggen met een maximaal vermogen van 500 megawatt.

Werpo gaat daarvoor een samenwerking aan met de overheid van Guinee-Bissau. Het project, ter waarde van $ 500 mln, komt daarmee voor 30 procent in handen van het Afrikaanse land. Onder het contract zal Guinee-Bissau de hernieuwbaar opgewekte stroom voor 10 cent per kilowattuur afnemen. De aanleg zal naar verwachting 3 jaar duren.

“Guinee-Bissau is een perfecte locatie om golfenergie te introduceren”, zegt Shmuel Ovadia, directeur van het bedrijf. “We zullen laten zien dat onze unieke, gepatenteerde technologie winstgevend elektriciteit kan opwekken uit de energie in golven.”

Voorspelbare golven

Hoewel de golven zelf een grillig karakter hebben, levert de technologie van Werpo op een voorspelbare en stabiele manier elektriciteit. Grote drijvers deinen op en neer met de golven en bouwen hydraulische druk op. Met deze druk wordt vervolgens elektriciteit gegenereerd.

In het concept staan de meest kostbare en kwetsbare componenten op het land, alleen de drijvers staan bloot aan de enorme kracht in de golven. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Werpo | Foto: Sheila Sund, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie