Het duurzame getal van de dag: 12.556

Het duurzame getal van de dag: 12.556

25-09-2012 16:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 12.556, oftewel het aantal belangstellenden voor ‘Samen Zonne-energie’, een Noord-Hollands initiatief waarbij inwoners samen zonnepanelen kunnen bestellen.

Aan de actie deden 23 Noord-Hollandse gemeenten mee, waaronder Almaar, Den Helder en Haarlem. De bewoners van deze plaatsen konden zich de afgelopen maanden gratis inschrijven en samen tegen een scherpe prijs zonnepanelen aanschaffen. Op 8 oktober ontvangen de deelnemers een persoonlijk bod, waarna zij kunnen beslissen de zonnepanelen al dan niet aan te schaffen.

Ervan uitgaand dat niet al te veel ingeschrevenen afvallen en van een gemiddelde aanschaf van zes tot negen panelen, komen er misschien wel 100.000 zonnepanelen bij op de Noord-Hollandse daken. Dit is twee keer zo veel als de landelijke actie ‘WijWillenZon’ twee jaar geleden opleverden.

100.000 zonnepanelen kunnen per jaar zo’n 22 miljoen kWh opleveren, voldoende om zo’n 6500 huishoudens gedurende een jaar geheel van stroom te voorzien.

Bron: Trouw Foto: Paolo

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie