Thuis-accu BMW i lijkt Tesla te snel af te zijn

bmw

07-05-2015 21:54 | Door: Erik Verheggen

De Tesla thuisbatterij krijgt al voordat hij er is een Europese tegenhanger. Het Duitse Solarwatt werkt al een aantal jaren in het geheim met BMW i aan zijn MyReserve-accu voor thuis.

Het opslagsysteem voor in huis komt volgende maand al op de markt, meldt Solarwatt. De accu wordt op 10 juni 2015 tijdens de Intersolar-beurs in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim zou de MyReserve al geïntroduceerd zijn, maar Solarwatt heeft gewacht met de bekendmaking.

solarwatt

Het Duitse bedrijf werkt voor de ontwikkeling van het accusysteem samen met BMW i. Niet zo gek, schrijft de website Bright. Grote man achter Solarwatt is Stefan Quandt, die ook voor 17 procent aandeelhouder is van BMW.

Solarwatt en BMW werkten eerder ook al samen aan de introductie van een carport bedekt met zonnepanelen, voorzien van een slim laadsysteem voor elektrische auto's. 

Thuisaccu's

“De introductie van thuisaccu’s betekent een grote transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld”, meldt Solarwatt in een persbericht.

Thuisbatterijen zijn voor consumenten in Nederland nog niet erg interessant vanuit kostenoogpunt. Zij kunnen overproductie van stroom aan het stroomnet leveren met een salderingsregeling. Opslag is daardoor niet nodig om alle opgewekte elektriciteit te benutten.

Erik de Leeuw, commercieel directeur van Solarwatt: “Ik verwacht wel degelijk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening.”

Tesla Powerwall

Tesla-CEO Elon Musk kwam vorige week met zijn eigen aankondiging van een thuisaccu. Een week na de lancering heeft het Amerikaanse bedrijf al 2.500 orders voor de grotere bedrijfssystemen en staat de teller op 38.000 verkochte accusystemen voor huishoudens. Ook de partners die de systemen willen leveren, staan al te springen.

solarwatt

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Solarwatt, Bright | foto: Solarwatt, BMW

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie