Enel Green Power steekt € 9,6 mrd in extra groene groei

zonne-energie

12-05-2015 15:41 | Door: Thijs ten Brinck

Het Italiaanse energiebedrijf Enel Green Power steekt bijna € 10 mrd in de expansie van zijn portfolio hernieuwbare energieprojecten.

Het concern gaat zijn groei versnellen, vooral in Zuid-Amerika. In Brazilië, Mexico en Chili spendeert het bedrijf tot en met 2019 € 4,7 mrd aan nieuwe duurzame opwek. 

In totaal investeert Enel Green in de periode 2015-1019 wereldwijd € 9,6 mrd in nieuwe windparken, zonneparken en andere duurzame energieprojecten. De capaciteit stijgt daarmee tot aan 2019 met 7.100 megawatt, dat is 50 procent meer dan Enel Green Power eerder had aangekondigd.

"Het doel is daarbij om zowel geografisch als op het gebied van technologie te diversifiëren”, zegt Francesco Venturi, CEO van Enel Green Power. 

Behalve in Zuid-Amerika, waar bijna de helft van de groei gepland is, investeert Enel Green vooral in Azië en Afrika. In de opkomende economieën is veel behoefte aan nieuwe opwekcapaciteit en de lokale condities lenen zich goed voor duurzame energieopwek.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: PV Tech, Enel Green Power | Foto: Justin Elliott, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie