E.on steekt € 1,6 mrd in Brits windpark op zee

offshore wind

18-05-2015 14:57 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse Green Investment Bank en het Duitse Energiebedrijf E.on worden samen eigenaar van het Rampion Offshore windproject. Het windpark zal in september 2018 in bedrijf komen.

Het Rampion project, 13 kilometer uit de kust bij het Engelse Sussex, krijgt 116 windturbines met een geïnstalleerd vermogen van in totaal 400 megawatt.

“Dit is een mijlpaal in dit strategisch belangrijke project”, zegt Tony Cocker, CEO van de Britse tak van E.on. “Het zou wel eens de grootste investering in Groot-Brittannië kunnen zijn dit jaar.”

De Green Investment Bank brengt € 327 mln in, Eon financiert het resterende deel van de in totaal € 1,9 mrd. De bouw kan van start nu de financiering rond is. Het project zal eind 2018 operationeel zijn.

Green Investment Bank

De Green Investment Bank (GIB) is een ontwikkelingsbank van de Britse overheid, met een oorlogskas van € 5,2 mrd om te investeren in duurzame projecten. Het Rampion project is het zevende offshore windpark waarin de GIB participeert.

Energiebedrijf E.on kondigde vorig jaar aan al zijn energiecentrales op fossiele brandstoffen af te stoten. Het Duitse bedrijf behoort wereldwijd tot de drie grootste partijen in de offshore windenergie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bloomberg, Eon | Foto: Green Investment Bank

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie