Duits fonds fuseert met Belgisch duurzaam energiebedrijf

Duits fonds fuseert met Belgisch duurzaam energiebedrijf

01-10-2012 17:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse investeringsmaatschappij ECT1 fuseert met het duurzame energiebedrijf Electrawinds.

Afgelopen vrijdag gingen de aandeelhouders van European Clean Tech 1 (ECT1) akkoord met de verandering. Volgens Electrawinds kan de fusie binnen een week beginnen. De combinatie gaat verder onder de notering van ECT1 aan de beurs in Frankfurt.

De fusie heeft als resultaat dat European Clean Tech 1 (ECT1) van een investeringsmaatschappij naar een bedrijf met activiteiten verandert. Electrawinds krijgt toegang tot een nieuwe kapitaalstroom.

Fusie belooft  toekomst

Electrawinds had in 2011 een omzet van €116 mln. Dat geld is verdiend met behulp van zonne-energie, windparken en bio-energie in België, Frankrijk, Bulgarije en Zuid-Afrika. Directeur Luc Desender van Electrawinds is van mening dat de goedkeuring van de fusie in “huidige marktomstandigheden laat zien dat er sterk geloof is in de toekomst en groei van ons bedrijf”.

Bron: Nu.nl

Foto: Buddawiggi

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie