‘Liever subsidie dan verplichting groene energie’

‘Liever subsidie dan verplichting groene energie’

05-10-2012 11:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een coalitie van bedrijven en belangenbehartigers is tegen een verplicht percentage groene energie voor energiebedrijven. Zij pleiten voor een subsidie.

Onder de groep vallen de Consumentenbond, Dong Energy, de Nederlandse Energie Maatschappij en VEMW (vereniging van zakelijk energieverbruikers). De groep heeft zich uitgesproken in een brief aan informateurs Wouter Bos en Henk Kamp.

Bij een leveranciersverplichting moet de energieproducent een verplicht percentage groene energie leveren aan de consument. Op het moment is er echter nog niet voldoende groene energie om aan de stijgende vraag te voldoen.

De groep is tegen een leverancierverplichting en pleit voor een uitbreiding van de SDE+-regeling (Subsidieregeling duurzame energie). In 2012 is de subsidiepot verhoogd naar €1,7 mrd. Dat geld wordt vooral gebruikt voor kleinschalige projecten om zonne-energie, mestvergisting en aardwarmte te stimuleren.

Bron: ANP

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie